Huisstijlverandering? Pas je drukwerk aan!

Op een bepaald moment is het nodig om de huisstijl van je organisatie op te frissen. Het is belangrijk dat je huisstijl aansluit bij de manier van werken en het aanbod van je bedrijf. Gedurende een aantal jaren kan dit veranderen door allerlei ontwikkelingen op de markt. Laat je huisstijl dan ook mee veranderen. Hiermee straal je als bedrijf uit dat je up-to-date bent en met de tijd meegaat.

Een huisstijlverandering kun je heel groot aanpakken door een complete nieuwe huisstijl te ontwikkelen. Maar het kan ook met een kleine aanpassing gedaan worden om alles te moderniseren. Bij zo’n subtiele aanpassing verander je bijvoorbeeld het lettertype, je laat kleine elementen weg die niet meer belangrijk zijn of vernieuwt de kleuren. Een drastische aanpassing is nodig wanneer er een naamsverandering of fusie plaatsvindt.

Drukwerk aanpassen

De onderdelen van een huisstijl worden gebruikt op allerlei soorten drukwerk. Wanneer je de huisstijl aan gaat passen moet je daarom goed inventariseren wat er allemaal opnieuw gedrukt moet worden. Denk aan visitekaartjes, brochures, briefpapier, enveloppen, etc.

Naast dit zakelijke drukwerk maak je als bedrijf ook vaak gebruik van promotioneel drukwerk. Denk hierbij aan flyers, stickers of pennen. En ook buiten je bedrijfspand is de huisstijl terug te zien. Vlaggen of signing op het kantoorpand bijvoorbeeld, of belettering op je auto. Maak een overzicht van waar je logo of slogan allemaal zichtbaar zijn zodat er niets vergeten wordt aan te passen.

Promotie nieuwe huisstijl

Wanneer alle veranderingen vaststaan moeten alle betrokkenen hier van op de hoogte gebracht worden. Ten eerste moet je eigen personeel natuurlijk op de hoogte zijn van de doorvoering van de vernieuwde huisstijl. In je kantoorpand kun je bijvoorbeeld een leuke boodschap op de koffiebekers drukken om het personeel er attent op te maken. Daarnaast is het belangrijk dat klanten en relaties op de hoogte worden gesteld van de verandering en er vertrouwd mee raken. Met promotiegeschenken zoals pennen creëer je op een leuke manier herkenbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *